• Sistem AVSN Atlantis

  AVSN Atlantis

  Predstavljamo vam sistem AVSN Atlantis, lasten produkt podjetja AVSN. Atlantis je celovit sistem za upravljanje…

  Več ...
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image

Podjetje AVSN d.o.o. je dobitnik priznanja SZS - Ustvarjalci za stoletja

Facebook stran
dCSS PDF natisni E-pošta
Ponedeljek, 10 Junij 2019

dCSS satelitska distribucija je primerna predvsem za manjše objekte. Pri izbiri slednjega sistema odpade investiranje v izgradnjo dragih antenskih central. Pri dCSS rešitvi privedemo satelitski TV signal na TV sprejemnik z vgrajenim sat. kanalnikom v izvorni obliki, le frekvenčno prilagojenega. S to rešitvijo lahko uporabnikom ponudimo velik nabor prostih satelitskih TV kanalov, ki jih zajemamo s pomočjo sat. opreme, katera je nameščena na objektu. Prav tako lahko v sistem vključimo lokalne DVB-T TV programe. Uporabnikom lahko na slednji način običajno zagotovimo več kot 100 TV kanalov.

dCSS rešitev ima za razliko od Multiswich rešitve to prednost, da ne zahteva gradnje distribucijskega koaksialnega omrežja na čisto zvezdasti topologiji, pač pa lahko izkoristimo obstoječo topologijo TV omrežja prilagojenega za kabelsko distribucijo ali lastno TV centralo. Slabost te rešitve pa je v temu, ker imamo na satelitskemu frekvenčnemu področju nekoliko večje izgube in je zato navadno v sistem potrebno dograditi še kakšen ojačevalnik.

Druga pomanjkljivost dCSS sistema je v nekoliko dražjih TV sprejemnikih, saj je potrebno, da imajo le ti vgrajen satelitski sprejemnik.

V naši ponudbi imamo namenske hotelske TV sprejemnike blagovne znamke LG electronics z vgrajenim zemeljskim ter satelitskim kanalnikom.

Upravljanje s LG hotelskimi TV sprejemniki je s stališča uporabnika zelo enostavno, saj slednji TV sprejemniki omogočajo enotno programsko shemo za vse TV programe. Uporabnik v osnovi tako niti ne opazi kdaj spremlja TV program s pomočjo satelitskega, oz. kdaj s pomočjo zemeljskega kanalnika, kajti vsi programi so na enotnem seznamu.

 

 
Stran je optimizirana za ogled z IE od različice 7 naprej ter FireFoxom od različice 10.0 naprej - AVSN © 2012-2018, vse pravice pridržane - Izdelava strani: AVSN d.o.o.